Barneveldse Krant 29 januari 2020

Run op deelname Barneveldse Spelen

Persbericht 29-1-2020 Barneveldse Krant

BARNEVELD De eerste editie van het nieuwe Barneveldse evenement De Barneveldse Spelen – dat zaterdag 28 maart plaatsvindt in het centrum van Barneveld – kan op veel belangstelling rekenen. Voor dit evenement, waarbij teams met elkaar de strijd aangaan, zijn inmiddels dertien van de zestien teams gevuld.

Wouter van Dijk

Dat meldt Sebastiaan Blom namens de organisatie van het nieuwe evenement. De laatste drie teams hebben nog tot uiterlijk eind februari de tijd om zich aan te melden. De teams spelen tegen elkaar op vier verschillende locaties (het Torenplein, het Raadhuisplein, de Kapteijnstraat en het Catharinaplein), binnen de thema’s duurzaamheid, historie, kennis en transport. Bij De Spelen gaat het om onder meer lichamelijke behendigheid, maar ook om kennis, inzicht en kracht. ,,Een uitdagende meting op sportief én sociaal terrein.” De inmiddels aangemelde teams zijn gevormd uit onder meer familieleden, collega’s, buurten en vriendengroepen.

Het nieuwe evenement, waarover deze krant eerder al publiceerde, is een initiatief van de Rotaryclub in Barneveld, die er voor de opbrengst een goed doel aan heeft gekoppeld: het Fonds Gehandicaptensport. ,,Dat is een fonds dat vooral Barneveldse projecten ondersteunt binnen de gehandicaptensport, denk aan toernooien en sportdagen of de aankoop van sport- en spelmaterialen.”

Doel van De Spelen is, naast de ondersteuning voor het goede doel, vooral samenwerking, plezier en verbinding, vervolgt de organisatie. ,,We zorgen naast de spelelementen per locatie voor een extra dimensie in de vorm van ‘food & music”’, zegt Blom. Zo hebben onder meer muziekvereniging De Harmonie en de Marokkaanse vereniging An Noer hun medewerking al toegezegd. ,,We zijn daarnaast nog in gesprek met enkele andere lokale verenigingen.”

Teams die zich nog willen aanmelden, kunnen dat doen via de website www.barneveldsespelen.nl. Een team moet uit minimaal zes en maximaal tien deelnemers bestaan. Ook informatie over sponsoring van het evenement is op deze site te vinden. Blom: ,,Om er een leuke en sfeervolle dag van te maken, roepen we de deelnemers op om hun team op een originele en herkenbare wijze uit te dossen. Daarmee kan elk team kans maken op een speciale originaliteitsprijs.”